mandag 28. januar 2008

Internett og Nettkommunikasjon

Internett er det største mediet i dag, på nettet finner du omtrent alt du leter etter. Informasjon, hjelp, underholdning, kontakt og nyheter. Alt du kan tenke deg. Trenger du informasjon finnes det tusenvis av informasjons videoer og dokumenter. Hvis du trenger hjelp så finnes det forumer for alle kategorier man kan tenke seg. Trenger man å kontakte noen finnes det email, chatte programmer og muligheten for å ringe over nettet. Det finnes uendelig mange nyhets sider hvis du føler behovet av å følge med på hva som skjer i verden.

The World Wide Web heter det, nesten alle har nett i huset sitt i dag. Nettet brukes til omtrent alt, og det bidrar til å gjøre jorda ”mindre”. På noen sekunder så kan du chatte med en kompis på ferie i Australia eller lese referat fra kampen mellom Everton og Tottenham 4. juli 2005. Nettet er grenseløst, hver dag spyr folk inn med nye sider som bidrar til å gjøre nettet enda større.

Språket man bruker på nettet når man chatter har mange forkortelser og forenklinger, ofte med såkalte smileys. For eksempel at ”så klart” blir for kortet til ”ofc”, fra engelsk: of course.

En blogg er en side på nettet som er en mellomting kommentar, dagbok eller nyhet. Bloggen er et personlig område der man kan utrykke følelser, kommentere nyheter eller diskutere ting. Blogging er veldig vanlig på for eksempel nyhets sider. Det er mange som ser på blogging som useriøst og tvivelaktig.

1 kommentar:

LindA sa...

Bra skrevet. Kunne ikke skrevet det bedre selv. Du har helt rett i det du sier at nettet bare blir større hver dag, og det syns jeg er litt skummelt faktisk. Men, bra skrevet som sakt.